1043943.jpg


  •  50g voita
  • 2.5 dl maitoa
  • 25g hiivaa
  • puolikas muna (toinen puoli voiteluun)
  • 0.5 dl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl kardemummaa
  • 6dl vehnäjauhoja
 täyte:
  • 1rkl voita
  • 2rkl sokeria
  • 1dl valmista vaniljakiisseliä
 voiteluun yli jäänyt muna

  1. Sulata rasva, lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi
  2. Murentele hiiva taikinakulhoon ja lisää nestettä vähitellen kunnes hiiva
      liukenee. Lisää loput nesteestä, rikkivatkattu mun, sokeri, suola, kardemumma
      ja jauhot. Alusta ja kohota 30min.
  3. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja ota taikinasta 1/3 osa syrjään.
  4. Kaaviloi 1/3 palasta 24cm suuruinen kiekko ja vuoraa sillä piirasvuoan pohja.
  5. Kaaviloi toinen pala 20x50 cm levyksi. Sekoita täytteen sokeri ja rasva keskenään.
      Levitä täyte taikinalevylle ja sen päälle kiisseli. Kääri levy rullalle ja leikkaa 12
      palaa.

      Nosta palaset leikkauspinta ylöspäin vuokaan taikinalevyn päälle.
  6. Kohota 30min. Voitele munalla. Paista 200 asteessa n.25 min